Top 4 cărți unde femeile nu sunt doar regi…

Top 4 cărți unde femeile nu sunt doar regi…

În mijloc de toamnă, când afară este mai mult frig, iar cel mai plăcut loc este sub plapumă, o carte bună reprezintă ingredientul unui anotimp productiv.

Vă prezint o serie de cărți care reprezintă perfect portretul a 4 femei în căutarea propriei identități.
Cărți cu povești cumplite, pline de sinceritate. Cărți unde femeile nu sunt regi, dar și mame, soții, iubite…

*Drumul către libertate- Yeonmi Park a crescut crezând că e normal să vadă cadavre în drum spre școală și să fie atât de flămândă, încât să mănânce plante sălbatice. A fost învățată să nu-și exprime niciodată părerile și i s-a spus că „Iubitul Conducator” poate să-i citească gândurile și să o pedepsească pentru ele. La vârsta de 13 ani, după ce tatăl ei a fost condamnat la muncă silnică, Yeonmi și familia ei au luat decizia disperată de a fugi din Coreea de Nord traversând fluviul înghețat Yalu în China, unde au căzut însă în mâinile traficanților de persoane.

După aproape doi ani de captivitate într-o lume la fel de brutală și de periculoasă că aceea pe care o părăsiseră, Yeonmi și mamă ei și-au riscat din nou viață, străbatând deșertul Gobi și orientindu-se după stele în drumul lor spre libertate. Yeonmi Park își spune pentru prima oară povestea uluitoare, cu demnitate, curaj și uneori cu umor.

**Fericirea îmi scapă printre degete, de Martin Lugand – de la autoarea fenomenului internațional Oamenii fericiți citesc și beau cafea

Încă din copilărie, Iris a fost pasionată să creeze haine, să le dea viaţă prin magia cusutului – nimic nu o poate face mai fericită. Dar părinţii ei nu i-au împărtăşit ambiţia de a deveni creatoare de modă, pe care o considerau doar un capriciu. Iar Iris, cu durere în suflet, s-a resemnat.
Astăzi, tânăra se sufocă într-un orăşel de provincie, soţul o neglijează, iar viaţa pare să i se fi oprit în loc. Dar dezvăluirea unui cumplit secret de familie o îndeamnă pe Iris să-şi ia viaţa în mâini. Nu renunţă la pasiunea ei şi se înscrie la o şcoală de haute couture din Paris, unde o întâlneşte pe Marthe, muză şi mentor, tulburătoare şi autoritară…

***Acolo unde femeile sunt regi, de Christie Watson – romanul vorbește despre iubirea maternă în cele mai felurite reprezentări ale sale, dar prezintă și lumea exotică a Nigeriei, cu senzațiile, culorile și mirosurile care o definesc.

Elijah, un băiețel nigerian de șapte ani, născut în Anglia, se luptă cu propriul comportament deviant, pe care îl consideră provocat de un vrăjitor dinăuntrul său.
Aflat în plin proces de adopție, Elijah este împărțit între iubirea pentru mama biologică, Deborah, și cea adoptivă, Nikki. La un moment dat, asistenții sociali descoperă că Elijah a fost abuzat și traumatizat fizic și psihic.
În lupta lui de a se accepta și de a-și găsi liniștea alături de noua sa familie, Elijah vrea să se convingă, totuși, de dragostea lui Deborah, iar prețul pe care îl plătește este devastator.

**** Fata din tren, de Paula Hawkins – Rachel ia în fiecare dimineaţă același tren. Care așteaptă la același semnal defect. În acest timp, ea urmărește ritualul de dimineaţă al unui cuplu ce locuiește într-o casă de lângă calea ferată. I-a botezat „Jess și Jason”. Viaţa lor i se pare perfectă. Dacă ar fi și ea fericită…
Până când, într-o zi, vede ceva ce o șochează.
Totul se schimbă. Rachel se trezește angrenată în viaţa celor pe care-i privea de la distanţă…
Ea este fata din tren.
Și nu doar atât…

Pentru comenzi, scrieți-ne pe pagina de facebook sau apelați 0789 291 88

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *