Schimbând gândirea, îți schimbi viața: 12 principii pentru a avea succes de Brian Tracy

Schimbând gândirea, îți schimbi viața: 12 principii pentru a avea succes de Brian Tracy

Un speaker și scriitor foarte apreciat, care a motivat mii de oameni să aibă realizări și performanțe de nivel înalt, Brian Tracy (n. 1944) este și un antreprenor canadian și profesor de dezvoltare personală. Autorul este atât unul dintre cei mai cunoscuţi oratori profesionişti, cât şi o personalitate în lumea afacerilor de astăzi. în fiecare an, el îşi trăieşte visul prin faptul că ajută mii de oameni să îşi trăiască la rândul lor visurile

După cum spune și Tracy cel mai important este să știi și să îți descoperi întregul potențialul pentru succes şi realizări!

Schimbând gândirea, îţi schimbi viaţa a fost concepută ca un sistem menit să vă transforme gândirea proprie şi potenţialul pas cu pas, astfel încât să puteţi avea succesul dorit în fiecare aspect al vieţii. Brian Tracy se axează pe importanţa fixării scopurilor, pe eliberarea gândirii şi pe capacitatea de a imagina propriul potenţial nelimitat.
Doisprezece principii care ajută pe oricine să pornească pe calea unei vieţi personale şi profesionale mult mai împlinite.

 

    Schimbandgandireaitischimbiviata1. Schimbă-ți modul de a gândi

Schimbă-ți conceptul de sine prin faptul că vei gândi, vorbi și acționa continuu ca și cum ai fi deja persoana care ți-ai dori să fii, bucurându-te de viața pe care o dorești și o meriți. Ești o persoană bună. De acum înainte, vizualizează-te drept cea mai bună persoană care poți fi și refuză să mai accepți limitări ale posibilităților tale.Transformă-ți viața.

2. Trasformă-ți viața

Decide astăzi că vei fi o persoană fericită pe deplin. Nu mai lua lucrurile personal. De acum înainte, când oamenii nu te respectă sau nu te tratează așa cum  ai dori, ridică-te deasupra lor și vezi-ți de treaba ta. Indiferent de situație, asumă-ți responsabilitatea și continuă-ți viața.

  3. Făurește-ți visuri mărețe

Mintea îți poate fi cel mai bun prieten sau cel mai rău dușman. Scopul tău este să îți direcționezi puterile în mod inteligent către atingerea tuturor lucrurilor pe care le dorești cu adevărat. Făurește-ți visuri mărețe și disciplinează-te să faci zilnic ceva ce te aduce mai aproape de visurile tale.

4. Hotărăște-te să devii bogat

Hotărăște-te acum să devii independent financiar. Încearcă să te transformi într-un ucenic al banilor, al acumulării și al creării de avere. Să devii bogat este o abilitate pe care o poți învăța.

    5. Preia controlul asupra vieții tale

Dorința și cunoștințele reprezintă antidotul la frică și îndoială. Ce ai putea face pentru ați îmbunătăți cunoștințele într-un domeniu în care vrei să acționezi? Încearcă să înregistrezi progrese, nu-ți căuta scuze. Abilitatea ta de ați îndrepta gândurile către o destinație pe care o alegi este suficientă pentru a-ți permite să depășești toate obstacolele și a-ți compensa toate eforturile în drumul către succes.

    6. Dedică-te excelenței 

Una dintre cele mai puternice modalități pentru a-ți schimba modul de a gândi despre tine însuți este să te dedici excelenței. Înseamnă să iei hotărârea să fii cel mai bun, să te alături primilor 10% din domeniul tău, indiferent cât timp îți va lua.

    7. Pune oamenii pe primul loc

Relațiile reprezintă totul – reține această idee importantă. Scopul tău este sa devii o persoană care creează relații. Ar fi bine să să cauți toate ocaziile de a forma și de a menține relații de o calitate ridicată. Sună sau vizitează pe cineva astăzi.

  8. Gândește ca un geniu 

Profită de fiecare gând, idee care îți vine în minte. Fă-o să funcționeze și să producă efecte pentru tine. Selectează un domeniu în care expertiza te-ar putea ajuta să avansezi. Fii cel mai bun în ceea ce faci. Ești un geniu potențial.

  9. Descătușează-ți puterile mentale

Pentru a-ți schimba modul de a gândi, este necesar să-ți dezvolți ideile și să-ți pui imaginația la încercare despre persoana care ai putea fi, despre lucrurile pe care le-ai putea face și avea. Potențialul unei persoane este ca o lume de posibilități care așteaptă să fie adusă la lumină și canalizată către ceva bun.

  10. Pune-ți mintea la contribuție

Fiecare problemă ascunde în sfera sa o oportunitate atât de mare, încât aceasta diminuează problema. Cele mai mari povești de succes au fost create de oameni care au recunoscut problema și au transformat-o într-o oportunitate. Caută ceva bun în fiecare dificultate.

  11. Creează-ți propriul viitor

Cei mai mulți oameni sunt fericiți în aceeași măsură în care își programează mințile pentru a fi fericiți, spunea Abraham Lincoln. De aceea, abilitatea de a face față dezamăgirilor într-un mod pozitiv, constructiv, va contribui mai mult la succesul tău. Hotărăște-te că îți vei reveni, în loc să te prăbușești. Hotărăște-te să înveți fiecare lecție posibilă din fiecare eșec.

  12. Trăiește o viață minunată

Oamenii cei mai fericiți, mai bine plătiți și respectați sunt aceia care sunt cunoscuți pentru calitatea caracterului lor. Atunci când îți vei organiza viața în jurul calităților integritate și curaj, ți se vor deschide toate ușile, iar tu vei fi o persoană cu adevărat fericită/ Îți vei schimba modul de gândire.

Recomandăm cu drag spre lectură această carte minunată. Și nu uitați: Nu există limite reale în legătură cu ceea ce poți fi, face și avea, cu excepția celor pe care ți le stabilești tu însuți! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Creează-ți propriul viitor

Trăiește o viață minunată

 

 

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *