Recomandări literare de la jurnalista Viorica Ursachi: Lectura din timpul sarcinii este una specială, pentru că imediat capătă un alt scop, o altă culoare.

Recomandări literare de la jurnalista Viorica Ursachi: Lectura din timpul sarcinii este una specială, pentru că imediat capătă un alt scop, o altă culoare.

Perioada sarcinii este pentru fiecare femeie plină de magie și emoții de nedescris! Timp de nouă luni te bucuri de fiecare schimbare, atât fizic, cât și psihologic. Unele femei preferă în această perioadă să citească mult pentru bebelușii lor, chiar din burtică. De aceea, lectura din timpul sarcinii este una specială, pentru că imediat capătă un alt scop, o altă culoare.

Vă prezentăm cu drag trei recomandări de cărți a jurnalistei Viorica Ursachi ( însă lista e cu mult mai mare), care va ajuta oricare femeie să se bucure de perioada de sarcină, cât și după venirea pe lume a odorașului.

„Jurnal de sarcină. Sfaturi pentru o naștere naturală și un bebe sănătos” de Ligia Pop

În acest jurnal-de-sarcina-sfaturi-pentru-o-nastere-naturala-si-un-bebe-sanatos_1_fullsizejurnal am găsit tot de ce aveam nevoie pentru a mă pregăti moral și fizic de nașterea și apoi creșterea armonioasă a copilului nostru. Am fost bucuroasă să găsesc  informații din diverse surse, recomandările specialiștilor internaționali cu privire la alimentarea corectă în timpul sarcinii și după, limbajul bebelușului și calmarea plânsului și alte lucruri utile.

 

Cât timp am citit acest ghid, Ligia Pop mi-a fost o bună prietenă și un model pozitiv de viitoare și, mai apoi, proaspătă mămică. Din proprie experiență autoarea îndemnă femeile să treacă de bariera societății moderne și să opteze pentru o naștere naturală, să-și crească copii altfel și să-i țină în brațe cât de mult pot.

 

„Succesul copilului nostru” de Anant Paisuccesul-copilului-nostru-caracter-personalitate-voin-iniiativ

Cartea pe care fiecare părinte ar trebui să o aibă în biblioteca personală. Nu este un simplu ghid de parenting,  ci un îndrumar care ne ajută să creștem copii de succes, învingători, începând cu primele zile de viață și până la maturitate.

Am identificat practice, care dau rezultate uimitoare, atât de ușor de aplicat în viața reală, dar pe care de multe ori părinții nu le cunosc,  ignorând astfel și independența și succesul copilului lor.

„Micuța englezoaică” de Catherine Sanderson

micuta-englezoaica_1_fullsizeAm început să citesc această carte în primele luni de sarcină, dar când am ajuns să cunosc personajele, nu știu de ce, „Domnul Broscoi” și „Mormoloc” m-au determinat s-o las pentru mai târziu. Și am lăsat-o, dar nu pentru mult timp. Am citit-o în scurtele ore de somn ale bebelușului meu.

 

Mi-a trezit curiozitatea faptul că descrie perfect tabloul unei familii moderne care are și un copil mic la bord. Am învățat multe din această carte, iar celor care cred că a avea o casă, o familie și un job bun în același timp e ușor, le recomand să citească „Micuța englezoaică”.

 

 

 

Mulțumim pentru recenzie jurnalistei Viorica Ursachi

Pentru a comanda o carte din această listă, scrieți-ne pe pagina noastră de facebook

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *