Top 5 cărți pentru a începe o primăvară călduță

Top 5 cărți pentru a începe o primăvară călduță

Mereu am asociat primăvara cu o pasăre Phoenix, ambele  posedă proprietatea de regenerare. În acest context am selectat și câteva cărți numai bune de a începe și savara un nou început de înviere a naturii.

16831007_844613965679780_5023906162041877074_n

   1.Înainte să te cunosc + După ce te-am pierdut, de Jojo Moyes

De fapt, sunt 2 in 1! Două volume despre o poveste dulce -amăruie de iubire și renunțare. Cărți ce te vor provoca la început de primăvară să te întrebi dacă ai fi în stare să-ți sacrifici propria fericire de dragul celui pe care îl iubești.

despre: 

Lou Clark știe o mulțime de lucruri. Știe câți pași sunt de la stația de autobuz până acasă. Știe că îi place să lucreze la ceainăria The Buttered Bun și că s-ar putea să nu fie îndrăgostită de iubitul ei, Patrick.

Ceea ce Lou nu știe este că e pe cale să-și piardă locul de muncă și că viața ei rămâne normală doar pentru că e, în esență, previzibilă.
Will Traynor știe că accidentul de motocicletă pe care l-a suferit l-a făcut să-și piardă dorința de a trăi. Știe că totul i se pare acum insignifiant și lipsit de bucurie și știe totodată și cum să pună capăt acestei stări de lucruri. Ceea ce Will nu știe este că Lou e pe cale să-și facă apariția în lumea lui într-o explozie de culoare. Și nici unul dintre ei nu știe că urmează să schimbe destinul celuilalt
pentru totdeauna.

 2. Fata din tren, de Paula Hawkins

Romanul Fata din tren este mai mult ca perfectă pentru o noapte de primăvară. Atenție! O noapte întreagă, pentru că te va face dependent de lectură.

despre:

Rachel merge în fiecare dimineaţă cu acelaşi tren. Ştie că va aştepta la acelaşi semnal defect, timp în care va urmări ritualul de dimineaţă al unui cuplu ce locuieşte într-o casă de lângă calea ferată. I-a botezat „Jess şi Jason“ şi viaţa lor i se pare perfectă. Până când într-o zi vede ceva ce o şochează.

Totul se schimbă şi Rachel are şansa de a lua parte la vieţile pe care le-a observat doar de pe margine.

3. Toate acele locuri minunate, de Jennifer Niven

Primăvara ca o pasăre Phoenix? Atunci acest roman este pentru un nou început. O emoţionantă poveste de dragoste despre o fată care învaţă să trăiască de la un băiat care vrea să moară. E perfectă pentru  o primăvară adolescentină!

despre:

Theodore Finch e fascinat de moarte şi se gândeşte neîncetat la tot felul de modalităţi în care şi-ar putea pune capăt zilelor. Violet Markey trăieşte pentru viitor, numărând zilele rămase până la absolvire.
Cand Finch ar putea evada atât din micul ei oraş din Indiana, cât şi din suferinţa copleşitoare provocată de recenta moarte a surorii sale.
Când Finch şi Violet se întâlnesc pe marginea clopotniţei de la şcoală, nu este foarte limpede cine pe cine salvează. Iar când devin parteneri într-un proiect de descoperire a „minunilor naturale“ din statul lor, amândoi fac descoperiri mult mai importante: Finch poate fi el însuşi numai alături de Violet. Iar Violet numai alături de Finch poate uita de numărătoarea zilelor şi poate începe să le trăiască.

4. Cu un pas prea departe, de Tina Seskis 

Un roman care te va bântui până la vară 🙂 , o carte care îți va arăta că nu e atât de ușor să îți lași trecutul și să mergi mai departe, pentru că prețul pe care trebuie să îți plătești este imens.

despre:

O căsnicie fericită. Un fiu superb. Un cămin perfect. Atunci ce anume o face pe Emily Coleman să se trezească într-o dimineaţă şi să-şi schimbe radical destinul, plecând de acasă şi lăsând în urmă tot ce a construit?

Într-o Londră mai mult ostilă decât prietenoasă, cu un nume nou, cu o profesie nouă, dar cu aceleaşi vinovăţii şi coşmaruri, Emily încearcă să se reinventeze şi s-o ia de la capăt. Însă nu poate scăpa de fantomele trecutului, care continuă să o bântuie.

Şi curând, va trebui să se confrunte cu urmările faptelor sale – o descoperire şocantă care s-ar putea să o împingă cu un pas prea departe…

 5. Oamenii fericiți citesc și beau cafea + Viața e ușoară nu-ți face griji, de Agnes Martin-Lugand 

Din seria 2 in 1. Volumele autoarei Martin-Lugand te va face să îți pui foooartee multe întrebări în această primăvară. Scrise într-un stil simplu, nepretențios, cu accente de umor despre cea mai cumplită tragedie care i se poate întâmpla unei femei. Despre cum să o iei de la capăt chiar dacă nu mai poți…

despre: 

Povestea lui Diane începe în mod brutal cu moartea soțului și a fetiței sale, eveniment care o aruncă în cea mai cumplită depresie. Totul se oprește în loc, în afară de inima ei, care continuă să bată. Cu încăpățânare. Dureros. Zadarnic.
Când cel mai bun prieten și asociat în mica afacere cu o cafenea literară la Paris, Felix, îi propune o călătorie ca început pentru o nouă viață, Diane alege să îndeplinească o mai veche dorință a fostului ei soț și se refugiază departe de lume, într-o mică așezare din Irlanda.
O întâlnire neașteptată cu un bărbat taciturn o face pe Diane să vadă din nou lumea cu încredere și cu forță regăsită.

Să aveți un început de primăvară citibil.

Pentru comenzi ne găsiți și pe pagina de facebook sau la 0789 291 88

 

 

 

 

 

 

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *